Blomsterlget sort A3
Postkort panther natur
mig skitse

Om kunstneren

Min kunstrejse startede for snart 20 år siden, hvor jeg som 16-årig fik en spontan lyst til at male. Det blev til adskillige portrætter hen over ungdomsårene. Portrætter, som ofte var en anelse “skæve og dystre”. Og her 20 år efter, ser jeg stadig de samme træk i min kunst.

Jeg er i dag 36 år, og jeg bor i Ikast med min kæreste Benjamin og vores 2 børn.
På Østergade 48 i Ikast har jeg et fantastisk atelier, hvor jeg arbejder og udstiller mine værker. Desuden kan man følge med i mit kunstneriske virke på Instagram, hvor jeg dagligt opdaterer og involverer mine følgere i min kunst.

Inspiration og intention

I dag er jeg stadig optaget af portrættet – og mennesket i det hele taget. Jeg arbejder primært med akrylmaling på lærred og linoleumstryk. Min inspiration til værkerne opstår i mange forskellige sammenhænge, men først og fremmest kommer det indefra – fra mine egne følelser, betragtninger, reaktioner og tanker om livet. Inspirationen kommer ofte fra ting, jeg observerer og som starter en undren, fascination eller provokation i mig.

I min kunst følges det mørke ofte sammen med det lyse: det smukke og det grimme – det følsomme og det voldsomme – det sarte og det vilde – det stille og det larmende – det høflige og det provokerende.
Det er i kontrasterne, jeg virkelig føler mig hjemme i kunsten, og det er her, jeg selv bliver tændt og nysgerrig på at gå dybere.

Desuden synes jeg, det er relevant at sætte spot på vores samfunds stereotype og fastlåste overbevisninger og blæse dem op på lærredet. På den måde oplever jeg, at vi er nødt til at kigge på det, forholde os til det, danne os en mening om det – og måske ligefrem få nye perspektiver på det.
En overbevisning kan fx være, at man ikke kan have sokker på i sandaler, at nogen er for tykke eller tynde til bestemt tøj, at man altid skal spise op (tænk på børnene i Afrika), at kvinder selv er skyld sexchikane, hvis de klæder sig sexet, at det er uhøfligt at takke nej til en invitation, at børn er hysteriske, hvis de bliver frustrerede, at der findes én bestemt sommerkrop, at en middagslur er spild af tid osv. Ofte kan det handle om små banale situationer.   

Når situationerne så kommer op på lærred eller papir, så kommer jeg til at se på dem og forholde mig til dem og dermed mig selv og mit syn på samfundet og livet. Det er mit ønske, at andre også vil kigge på min kunst og undre sig.

H V E R D A G E N som tema

I nogle af mine nyeste værker – herunder linoleumstrykkene – arbejder med temaet H V E R D A G E N. Den kedelige, grå, monotone trummerum, vi kalder leverpostejslivet. Personligt har jeg svært ved at navigere i leverpostejen, og jeg føler nogle gange, jeg er ved at drukne i vasketøj, madpakker, klokkeslæt, ulvetime, aftensmad, rengøring, strygning, ukrudt, sengetøj osv.
Nogle gange kan jeg endda tænke, at græsset må være grønnere på den anden side! 

M E N…. Dét ved jeg, ikke er sandt. Græsset er grønnest, hvor man vander det, og det er det, min serie om   H V E R D A G E N er er blevet skabt for: så vi husker at vande græsset, hvor vi er – og så vi husker at se alle de gode ting, der er i selv de mest rutinemæssige handlinger i løbet af en dag. Duft til kaffen, mærk solens varme, nyd gåturen fra A til B og hjem igen, ”vær” i køen og nyd det og træk vejret heeeeelt ned i maven, mens du smører leverpostej på rugbrødet.         

Bestilling og kontakt

Jeg har gennem årene malet adskillige bestillingsopgaver, og du er velkommen til at skrive en mail, hvis du vil høre mere om bestillingsværker i forhold til priser, tid, materialer osv. Så kigger vi på, om det er en opgave, jeg kan løse for dig. 

Jeg vil sige dig tusinde tak, fordi du tog dig tid til at læse om mig og min kunst! Jeg glæder mig til at høre fra dig, hvis du har spørgsmål eller ønsker.

/ Anette Zimmerlund 

Rul til toppen