anette zimmerlund

Hvor er jeg glad for, at du er gået herind for at læse lidt mere om mig. Tak for det – og velkommen i mit kunstneriske univers.

Min kunstrejse startede for snart 20 år siden, hvor jeg som 16-årig fik lyst til at male. Det blev til adskillige portrætter, som ofte var en anelse “skæve og dystre” – og her 20 år efter, ser jeg stadig de samme træk i min kunst. Det var især Michael Kviums kunst, der inspirerede og pustede til min egen maleriske skabertrang.

Jeg er i dag 34 år, og jeg bor i Ikast med min kæreste Benjamin, min datter Molly, en hund og to høns. Jeg har atelier i vores hus, og det fungerer skide godt. Det er helt fantastisk at kunne gå ind på min atelier samtidig med, at jeg er hjemme med dem, jeg holder mest af.

I dag er jeg stadig optaget af portrættet – og mennesket i det hele taget. Min inspiration kommer fra flere forskellige steder, men først og fremmest kommer det indefra – fra mine egne følelser, betragtninger, reaktioner og tanker om livet. Inspirationen kommer ofte fra ting, jeg observerer og som starter en undren, fascination eller provokation i mig.
Ofte følges det mørke sammen med det lyse i mine værker: det smukke og det grimme – det følsomme og det voldsomme – det sarte og det vilde – det stille og det larmende – det høflige og det provokerenede. Det er i kontrasterne, jeg virkelig føler mig hjemme i kunsten, og det er her, jeg selv bliver tændt og nysgerrig på at gå dybere.
Desuden synes jeg, det er vigtigt og relevant at tage vores (samfunds) stereotype, fastlåsende og ubrugelige overbevisninger og blæse dem op på lærredet. En overbevisning kan fx være “Man kan jo ikke have hvide tennissokker på i sine sandaler” eller “Ej, hun er da for tyk til at have den trøje på” eller “Det er uhøfligt, hvis jeg siger nej til at komme til personalefesten på lørdag”. Når jeg arbejder med overbevisningerne, er det oftest, fordi jeg selv har siddet i en fastlåst situation, hvor jeg ikke kan forstå mit handlemønster. Når situationerne så kommer op på lærred eller papir, så kommer jeg (og du) til at se på dem og (måske) forholde mig (os) til dem og dermed mig (os) selv og mit (vores) syn på livet.

Jeg har været på en personlig rejse gennem de sidste 10 år, hvor jeg har udviklet mig til at se livet gennem mine egne øjne – og ikke gennem andres. Det har givet mig en helt enorm frihedsfølelse indeni – for jeg har – som jeg lige har været inde på – haft tendens til at være fastlåst i destruktive (andres) overbevisninger om livet. Rejsen har været hård, men i dag lever jeg meget mere mit liv, som jeg ønsker det – og jeg har fået mod på at springe ud i min kunst. Derfor har jeg i år fri om mandagen fra mit arbejde som lærer, så jeg kan fordybe mig i min kunst.
Det er den bedste beslutning, jeg har taget længe. Det krævede mod, for jeg havde en overbevisning om, at “det kan jeg jo ikke….. det er ikke for mig, men for de andre….” MEN det er så meget noget for mig. Jeg har indset, at det kun er mig, der kan realisere mine drømme, og det er jeg nu i fuld gang med at udleve! Jeg har fuld opbakning hjemmefra – og det er det vigtigste for, at jeg kan realisere min maledrøm. Tak for det!

Jeg har altid malet på lærred, men i starten af 2020 købte jeg noget rigtig lækkert papir, som viste sig at være super lækkert at arbejde på. Så nu laver jeg både lærred og papir, og du kan se begge i fanen “galleri”. Jeg arbejder også med posca-tuscher og akryl ink på papiret.

Jeg har gennem årene lavet nogle bestillingsopgaver, og du er velkommen til at skrive, hvis du har ideer eller ønsker om et bestillingsværk. Så kigger vi på, om det er en opgave, jeg kan løse.
Du er ALTID velkomne til at kontakte mig, hvis du har brug for det. Du finder mine kontaktoplysninger i fanen “kontakt“.

Jeg vil sige dig 1000 TAK, fordi du kiggede forbi min hjemmeside! Og jeg glæder mig til at høre fra dig, hvis du har spørgsmål eller ønsker.

/ Anette Zimmerlund

Anette Zimmerlund
Instagram