Fri fragt med rabatkoden “godsommer”  ▪  Lukket for forsendelse 17/7 – 11/8

Collografi

Collografi – en helt særlig kunstform

Har jeg fået fortalt, at collografi ligger mit hjerte nært? Det er en eksklusiv trykmetode, hvor jeg skærer illustrationer ned i fødevareemballage, tilføjer sværte og presser det på (vådt) specialpapir i en trykpresse. Nogle gange bruger jeg også teknikken “shine collé”, hvor silkepapir bliver føjet til trykket og giver et ekstra fint udtryk. Collografi er en omstændig proces, og derfor finder du ofte kun få værker her på siden, som alle er UNIKA’er. Men nøøøj, hvor jeg elsker resultaterne! Har du en favorit?

Shop efter kategori

Linoleumstryk

Plakater

Ler

Collografi

Akvarelmalerier

Mixed Media

Plakater

Hvad er collografi?

Collografi er en helt speciel trykmetode, der giver fantastiske værker. Processen indebærer, at jeg skærer en illustration ned i en særlig type pap, typisk genbrugsemballage fra madvarer.

Herefter tilføjer jeg sværte og presser det på vådt specialpapir i en trykpresse. Nogle gange inkluderer jeg også teknikken “shine collé”, hvor silkepapir føjes til trykket for at give et ekstra fint udtryk. Collografi er således en omstændig kunstform – men jeg elsker den.

Unikke collografi kunstværker

Hver collografi, jeg skaber, er unik – en såkaldt UNIKA. Så søger du et helt særligt kunstværk til din væg, så gå endelig på opdagelse i mit udvalg af collografier, hvor jeg leger med motiver og materialer.

Uanset om du ønsker farverig udsmykning til din stue eller en stemningsfuld detalje til dit soveværelse, er jeg sikker på, du finder en collografi, der passer til din smag.

Passion for collografi

Jeg e-l-s-k-e-r collografi. Jeg tror, det er den fremstillingsform, der tilfredsstiller mig allermest i mit arbejde. Jo, processen er lang og indviklet, fedtet, beskidt, hård. Men når så papiret tages af,… bliver jeg altid så fascineret af resultatet. Prægningen i papiret og den dybde, der kommer … WAUW!

Fun fact om collografi

Jeg har samlet Tetra Pak (fødevareemballage) til collografi i store mængder. Men det er vigtigt, at få emballagen vasket godt, inden jeg går i gang med kunstprocessen, fordi det er i forbindelse med fødevarer.

Min hukommelse er dog ikke så god! Så nogle gange, når jeg åbner en mælkekarton, så bliver jeg overrasket over, hvorfor der ikke er en voksen, der har vasket den for mig?!

I øvrigt; når sværten smøres på Tetra Pak’en, så gør jeg det med en … tandbørste. En helt almindelig tandbørste.

Gå også på opdagelse i:
Ler

Collografi som gave

Hvis du spørger mig, er en collografi også en fantastisk gave at give. Så leder du efter en unik gave til en særlig person, så udforsk endelig mit udvalg af collografier.

Her finder du værker med fine illustrationer og også værker med både illustrationer og skriftlige remindere. Du kan måske vælge en collografi, der siger noget særligt om den person, du vil give den til?